De Gemeente Breda vraagt de medewerking en het begrip van alle inwoners om de afvalservice te kunnen blijven bieden in deze coronatijd. Alleen samen houden we Breda schoon en opgeruimd. Blijf afval goed scheiden, en breng geen afval naar de ondergrondse containers als het daar niet hoort.

Veel gestelde vragen

Ophalen afval

Vraag: Wordt mijn afval nog opgehaald?
Antwoord: Ja, uw afval en grondstoffen worden opgehaald volgens de normale dienstregeling. Kijk hiervoor in de Afvalwijzer-app.

Milieustation

Vraag: Kan ik mijn grof afval gewoon brengen?
Antwoord: Houd u er rekening mee dat er op het station maar 1 persoon uit de auto het terrein op mag stappen. Houd u zich bij een bezoek aan de volgende regels.

  • Bezoek het milieustation niet wanneer u gezondheidsklachten hebt, ook niet bij milde verkoudheidsklachten.
  • Vraag de medewerkers van Afvalservice niet om u te assisteren: alle medewerkers hebben de instructie gekregen om de 1,5 meter afstand aan te houden.
  • Bij uitladen van spullen mag maximaal 1 persoon de auto verlaten.
  • Om voldoende afstand op het terrein te kunnen houden, laten we een beperkt aantal voertuigen tegelijk toe.
  • De gemeente accepteert alleen pin-betalingen.

Vraag: Mag ik het milieustation nog op als ik na sluitingstijd nog in de rij sta?
Antwoord: Nee, we hanteren onze reguliere sluitingstijden op de milieustations. Ook al staat u dan nog in de rij, wij sluiten onze poort. kom ruim op tijd en houd rekening met lange wachtrijen.

Vraag: Moet ik voor het halen van een puinzak (BigBag) in de rij aansluiten bij het milieustation?
Antwoord: Nee, De puinzak (1 m3) is ook te koop voor € 65 bij de balie van Afvalservice, Slingerweg 9. U kunt alleen met pin betalen. De balie is open op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur.

Grofvuil, groot afval laten ophalen

Vraag: Kan ik nog een afspraak maken om grofvuil op te laten halen?
Antwoord: Ja, via de website van de gemeente maakt u een afspraak. Hier vindt u ook een actueel overzicht van de beschikbare ophaaldagen. Veel mensen ruimen op. Er komen veel verzoeken om grofvuil op te halen. Houd rekening met een lange wachttijd.

Ondergrondse restcontainer

Vraag: De ondergrondse restcontainer in mijn buurt zit vol, wat nu?
Antwoord: De gemeente doet er alles aan om de containers zo snel mogelijk te legen. Probeer eventueel een andere container in de buurt of bewaar de zak nog even thuis. Zet het er alstublieft niet naast. De chauffeur kan de ondergrondse container dan niet goed optillen. Ook komt er ongedierte op af.

Corona en besmetting

Vraag: Waar laat ik 'corona-afval'?
Antwoord: Papieren zakdoekjes, mondkapjes, latex handschoenen en doordrukstrips van medicijnen gaan bij het restafval. Lege zeep- en desinfectieverpakkingen gaan bij plastic verpakkingen en drankpakken.

Vraag: Hoe zit het met aanraken van (ondergrondse) containers en verspreiding van het virus?
Antwoord: Het is niet mogelijk om na elk gebruik de ondergrondse restcontainers te reinigen. Was altijd uw handen voordat u het afval gaat weggooien en was uw handen meteen weer daarna. Medewerkers van Afvalservice zijn beschermd omdat zij handschoenen dragen en zich houden aan de richtlijnen van het RIVM.