Bedrijfsonderzoek horeca

Voor horecabedrijven

Horeca in coronatijden: wat kunt u wel doen?

Het zijn moeilijke tijden voor het bedrijfsleven, daar zijn we het allemaal over eens. Als geen ander weten dat de eigenaren van horecabedrijven in onze stad. Klanten zijn er niet, de winst is verdampt en schulden liggen op de loer. Het gevoel van moedeloosheid neemt toe omdat er niets meer aan te doen lijkt te zijn. Niets, behalve nadenken over uw onderneming.

Voorbereid zijn op de toekomst

Nu alles stilligt is er tijd om na te denken. Bijvoorbeeld over hoe uw bedrijf weer op de been te krijgen en winst te maken. Liefst zo snel mogelijk. Of het business model van uw onderneming ook na de coronatijd voldoende rendabel is.  

Wat biedt de gemeente

De Gemeente Breda probeert mee te denken en kan praktische ondersteuning geven. Heeft u een horecabedrijf in Bedrijven gevestigd in de gemeente Breda met één van de onderstaande SBI-codes:

  • 56.10     Restaurants, cafetaria’s e.d. en ijssalons
  • 56.30     Café’s

dan kunt u onze hulp inroepen om te onderzoeken wat u kunt doen om uw omzet te verbeteren als het zover is. Samen met een adviseur kijkt u naar kosten, prijzen en marges, productiviteit, bezetting, debiteuren, voorraad, marketing en sales. Zodat uw bedrijf er klaar voor is als de horeca de deuren mag openen, met een optimale en vlijmscherpe bedrijfsvoering.

Het onderzoek: hoe werkt het

  • Een externe adviseur komt voor het onderzoek op uw locatie. Vooraf levert u een aantal financiële data aan.
  • U beoordeelt aan de hand van 63 uitspraken de belangrijkste onderdelen van uw bedrijf.  Na afloop is direct inzichtelijk waar extra winst te behalen valt binnen het bedrijf met optimale bedrijfsvoering 
  • Het onderzoek duurt doorgaans maximaal 2 uur.

Hoe vraagt u een onderzoek aan

  • U dient een verzoek voor een onderzoek bij de gemeente.
  • Hiervoor vult u het formulier in en voegt de benodigde bijlagen toe. 
  • Na akkoord worden uw gegevens doorgegeven aan de externe adviseur die contact met u opneemt voor een afspraak.
  • De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Er is ruimte voor 80 onderzoeken.
  • Het onderzoek is gratis en is onderdeel van de coronamaatregelen. De oorspronkelijke waarde is € 495.

Bedrijfsonderzoek horeca aanvragen

Bedrijven met continuïteitsproblemen die een diepgaandere analyse willen laten maken (eventueel na dit onderzoek) kunnen gebruik maken van de Voucher Financiële Analyse Breda met begeleiding van een casemanager. Ook kan gebruik worden gemaakt van het gratis adviesgesprek met Business Coach Breda.