Rijbewijs

Uw rijbewijs dat in de periode van 1 februari tot en met 30 november verloopt of is verlopen blijft maximaal 9 maanden geldig vanaf de dag dat uw rijbewijs verloopt. U blijft verzekerd en krijgt geen boete als u staande gehouden wordt. Meer informatie op de website Rijksoverheid.

Trouwen

De coronamaatregelen hebben gevolgen voor de ceremonies van huwelijk en geregistreerd partnerschap. Nadat u een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap heeft ingestuurd, neemt de gemeente contact met u op.

Veel gestelde vragen over trouwen vanaf 1 juni 2020

Vraag: Hoeveel personen mogen bij de ceremonie aanwezig zijn?
Antwoord: Voor een ceremonie geldt het maximum aantal personen van 30 binnen of 40 buiten. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. 

Bij een kosteloos huwelijk op maandag in het Stadskantoor mogen er maximaal 7 personen zijn. Dat is het bruidspaar, de BABS en 2 of 4 getuigen.

Bij een ceremonie zonder toespraak op maandag in het Stadhuis mogen er maximaal 20 personen zijn. Dat is het bruidspaar, de getuigen en gasten. De BABS wordt niet meegeteld.

Bij een ceremonie in de kleine trouwzaal in het Stadhuis mogen er maximaal 10 personen zijn. Dat is het bruidspaar, de getuigen en gasten. De BABS wordt niet meegeteld.

Bij een ceremonie in de grote trouwzaal in het Stadhuis mogen er maximaal 30 personen zijn. Dat is het bruidspaar, de getuigen en gasten. De BABS wordt niet meegeteld.

Vraag: Moeten alle aanwezigen een afstand van elkaar houden van 1,5 meter?Antwoord: Ja, met uitzondering van het bruidspaar en personen die behoren tot 1 huishouden.

Vraag: Wij hebben een ceremonie gepland op een andere locatie dan het Stadhuis of het Stadskantoor. Kan die ceremonie doorgaan als we ons aan de richtlijnen houden?Antwoord: Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de 1,5 meter kan dit.

Vraag: Ik wil de geplande ceremonie verzetten. Kan dat?
Antwoord: Wij hebben er begrip voor dat u de ceremonie wil uitstellen tot de maatregelen zijn opgeheven. U kunt kosteloos uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap verzetten naar een andere datum. Houd u er rekening mee dat de maatregelen op die andere datum mogelijk nog niet zijn opgeheven.
Als u de ceremonie verzet naar een dag waarop een ander tarief geldt dan wordt het tarief van die dag in rekening gebracht.

Vraag: Kan ik ook in deze tijd van corona een melding maken van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap?
Antwoord: Ja, meer informatie en het formulier om de melding te doen vindt u op www.breda.nl/trouwen. Na ontvangst van uw melding neemt de gemeente contact met u op om de ceremonie en de impact van de maatregelen te bespreken.