Effecten op cultuur en evenementen

Corona en Cultuur. Allebei met een c, maar daar houdt de vergelijking op. Want, corona zorgt voor een aardverschuiving in het culturele veld. Vele voorstellingen en evenementen zijn afgelast. Vele artiesten en toneelgezelschappen zijn in het ongewisse of uitstel inderdaad afstel is of dat het later alsnog door kan gaan.

Dat heeft vele consequenties voor de culturele makers in Breda. Maar ook voor diegenen die altijd zo van cultuur genieten; de bezoekers. Mensen die hun hart ophalen bij theater, mensen voor wie cultuur als therapie geldt en gewoon voor de nodige ontspanning in onze drukke maatschappij.

Ook voor evenementen is het een zware dobber. Zo zou het Jazz Festival Breda in 2020 zijn vijftigste editie beleven. Een editie die een gouden randje had moeten krijgen. Dat gouden randje wordt nu een rouwrandje, want het Jazz Festival kon in 2020 en 2021  niet doorgaan evenals andere  grote evenementen. Een harde dobber voor de organisatoren en bezoekers.

De kunst- en cultuursector en de evenementenbranche voelen zich thuis in Breda. We moeten er samen voor zorgen dat zij ook in de nieuwe 1,5 meter samenleving ruim podium krijgen. Als dat ergens kan, dan is het in Breda. Waar het hart dat we nu onder de riem moeten steken, blijft kloppen voor deze sectoren.

Peiling cultuurmakers