Maatregelen economie

'Social distance' heeft grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Ondernemers kunnen maar een deel van hun producten en diensten aan de man brengen en veel bedrijven moesten zelfs hun deuren tijdelijk gesloten houden. Ter ondersteuning zijn door de overheid, regionale en lokale instanties maatregelen genomen.
Een overzicht van de maatregelen van de gemeente vindt u op dit onderdeel van de website. Voor de overige maatregelen verwijzen wij u graag naar de website voor ondernemers: Bredabusiness.nl. Hier vindt u onder andere meer informatie over de belangrijkste landelijke maatregelen zoals de Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL). Veel instanties leveren ook extra support in deze moeilijke tijden. Ook dit vindt u op BredaBusiness.nl.

Tozo: tijdelijke overbrugging zelfstandig ondernemers

Bredase ZZP'ers en ondernemers met inkomensterugval door de coronamaatregelen kunnen een tijdelijke financiële ondersteuning of lening voor bedrijfskapitaal (staatssteun) aanvragen bij de gemeente. De Tozo is een landelijke regeling die u kunt aanvragen tot en met 30 september 2020.