Grote drukte afvalservice; medewerking gevraagd

Publicatiedatum: 
17 april 2020

De Gemeente Breda vraagt de medewerking en het begrip van alle inwoners om de afvalservice te kunnen blijven bieden in deze coronatijd. Alleen samen houden we Breda schoon en opgeruimd.Het legen van de containers (papier, gft en plastic) en van de ondergrondse restcontainers heeft prioriteit. Het milieustation Spinveld blijft geopend.

Milieustation

Met oog op de grote drukte bij het milieustation aan het Spinveld roept de gemeente de  inwoners op: Blijf zoveel mogelijk thuis en kijk eerst op de website www.breda.nl 

Containers

Inwoners brengen op dit moment veel meer restafval naar de ondergrondse restcontainers die in de wijken en dorpen staan. De gemeente roept iedereen op om het afval zorgvuldig te blijven scheiden zoals dat ook vóór de coronacrisis gebeurde. Biedt alleen het restafval aan in de ondergrondse containers dat daar ook hoort. Er raken de steeds meer ondergrondse containers overvol en defect. Dit komt onder andere doordat er afval in  terecht komt dat géén restafval is en daar dus niet in hoort.

Breda, schoonste stad

Bredanaars maken van de nood een deugd en zijn massaal aan het klussen en opruimen geslagen. Zo krijgt ‘Breda de schoonste stad van ’t Zuiden’ dit voorjaar een nieuwe betekenis. Toch roept de gemeente u nu op om een pas op de plaats te maken: u kunt het afval, bouwmateriaal en kleding niet allemaal tegelijk kwijt. Afvalservice van de Gemeente Breda levert de best haalbare service volgens de landelijke veiligheidsvoorschriften. Deze service wil de gemeente alle inwoners blijven bieden. Het milieustation zit tegen het maximum van wat mogelijk is om de locatie veilig te bezoeken en vanuit het veilig werken op het station. Om de service te kunnen blijven bieden, heeft de gemeente uw medewerking nodig.

Blijf thuis, sla groot afval tijdelijk tijd op

Kunt u het afval thuis opslaan, doe dat dan. Wilt u toch naar het milieustation, check vooraf (website/link). En vooral vraagt de gemeente om uw begrip en geduld.  Het is nog steeds mogelijk  om een afspraak te maken en uw grof vuil op te laten halen: rekent u dan wel op langere wachttijden.

Alleen zo zorgen we samen voor een veilig, opgeruimd Breda.