Handhaving Coronamaatregelen in Breda

Publicatiedatum: 
30 april 2020

Wilt u even ommetje maken? Een stukje fietsen en een frisse neus halen? Dat mag uiteraard. Maar houd altijd anderhalve meter afstand. Onze BOA’s controleren of iedereen zich aan deze regel houdt. Tot nu toe gaat dat erg goed.

Ook op Koningsdag werd er volop gecontroleerd. In het Valkenberg, de binnenstad, de wijken en op het water. Veel mensen gaven gehoor aan de oproep om Koningsdag thuis te vieren. Op sommige plekken in de stad werd het wat drukker, maar daar hielden mensen zich netjes aan de anderhalve meter regel. Personen die dit niet deden zijn door onze BOA’s aangesproken.

Waarschuwen en aanspreken

Onze aanpak is om (samen politieteam Markdal en politieteam Weerijs) mensen eerst aan te spreken en te waarschuwen. We kiezen bewust voor een vriendelijke aanpak. Boetes worden alleen uitgeschreven als mensen de waarschuwing negeren.

Doe het voor elkaar

We zijn trots dat de meeste inwoners zich goed aan de richtlijnen houden. Bedankt daarvoor!
Blijf dit doen, ook als er kleine versoepelingen komen. Houd altijd anderhalve meter afstand. Doe het voor elkaar! Want alleen samen krijgen we Corona onder controle.