Update verwerkingstijd ‘Tijdelijke overbrugging zelfstandig ondernemers’ (Tozo)

Publicatiedatum: 
4 mei 2020

Bredase ZZP'ers en ondernemers met inkomensterugval door de coronamaatregelen kunnen  gebruik maken van de ‘Tijdelijke overbrugging zelfstandige ondernemers’ (Tozo). Sinds 17 maart zijn er meer dan 4.000 aanvragen ingediend bij de Gemeente Breda.

We werken met man en macht om alle aanvragen zo snel mogelijk te verwerken. Inmiddels zijn ruim 2.800 aanvragen behandeld. Iedere dag komen er nog zo’n 50 nieuwe aanvragen binnen. De verwerkingstijd van een aanvraag is momenteel 2 á 3 weken. Heeft u ook een aanvraag gedaan? Wij streven er maximaal naar om uw aanvraag binnen deze termijn te beoordelen.

Vanaf het moment dat de aanvraag wordt toegekend, streven wij ernaar de uitbetaling binnen 2 á 3 weken te laten volgen. Wij doen ons uiterste best om dit nog te versnellen, omdat we begrijpen dat een betaling van groot belang is.

Hopelijk geeft deze inzage in de verwerkingstijden van de aanvragen u een beter beeld van wat u van ons mag verwachten. Heeft u vragen over de Tozo-regeling dan kunt u uiteraard contact opnemen met de gemeente, wij helpen u graag.