Vermijd drukte tijdens zonnig Hemelvaartweekend

Publicatiedatum: 
19 mei 2020

Er staat een zonnig Hemelvaartweekend voor de deur. “Veel inwoners zijn vrij en willen genieten van het lekkere weer. Dat moet kunnen, maar we moeten samen voorkomen dat het te druk wordt op sommige plekken”, aldus Paul Depla, burgemeester van Breda. De Drukte Meter die Gemeente Breda onlangs introduceerde helpt hierbij.  

Bredanaars zijn Bourgondiërs. De onlangs afgekondigde versoepelingen geven wat meer vrijheid en daar genieten we van. Langzaam zetten we weer kleine stappen vooruit. Dat is fijn, maar het is belangrijk dat we drukte blijven vermijden. Zeker in het zonnige Hemelvaartweekend. Burgemeester Depla ziet het positief in: “Mensen nemen hun verantwoordelijkheid. Ik ga er vanuit dat dat komende donderdag ook het geval zal zijn.”

Landelijke richtlijnen

Wil je wandelen door de Bredase natuur, zwemmen bij de Galderse meren of winkelen bij de lokale ondernemers in de binnenstad? Ga altijd uit van de landelijke richtlijnen:

  • blijf thuis als u klachten heeft
  • houd anderhalve meter afstand
  • vermijd drukte

Vermijd drukte

Wat kun je doen om drukte te vermijden? Allereerst: bedenk vooraf of het slim is om op pad te gaan. In plaats van met het gezin naar de Galderse meren kun je ook waterspelletjes doen en genieten van de zon in je tuin. Wil je toch op pad naar de binnenstad of Galderse meren? Gebruik dan de Drukte Meter. Die geeft binnen enkele seconde aan hoe druk het is op deze plekken en of het slim is om hier naartoe te gaan.

Gebruik de Drukte Meter

Zowel voor de binnenstad als voor de Galderse meren is een Drukte Meter ontwikkeld. Stuur via What’s app een berichtje naar het telefoonnummer en binnen een paar seconden krijg je bericht terug dat je informeert over de drukte. De Drukte Meters maken gebruik van camerabeelden, sensoren, drukte in de parkeergarages en gegevens vanuit fysiek toezicht om de drukte te bepalen.

Drukte Meter binnenstad Breda: 06 11 77 80 60
Druktemeter Galderse meren:  06 11 70 90 15

Geniet van het lekkere weer en de vrije tijd, maar doe het wel verstandig. Alleen samen houden we Corona onder controle.