Verlenging en uitbreiding Noodpakket Banen en Economie

Publicatiedatum: 
22 mei 2020

Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een verlenging en uitbreiding van het Noodpakket Banen en Economie aan. Het doel van de tijdelijke financiële regelingen is om zoveel mogelijk banen en inkomens te beschermen. Ze helpen werkgevers, ondernemenden en werkenden zich aan te passen aan de veranderende samenleving.

Afgelopen maart werd het eerste noodpakket bekend gemaakt. Inmiddels zijn hier 1 op de 5 Nederlandse werkenden mee ondersteund. Het huidige pakket liep tot 1 juni en is met het nieuwe noodpakket nu nog eens drie maanden verlengd. Het nieuwe pakket kent een aantal uitbreidingen, maar ook aanscherpingen. O.a. de Tozo en de NOW regeling worden verlengd, maar de voorwaarden zijn gewijzigd. Nieuw onderdeel van het pakket is de tegemoetkoming vaste lasten MKB. Ook maakt het kabinet geld vrij voor het omscholen van medewerkers.

Lees meer over de voorwaarden en inhoud van het noodpakket Banen en Economie op de site van de Rijksoverheid.