Bredase theaters, musea en podia openen weer hun deuren

Publicatiedatum: 
5 juni 2020

Waar Breda normaal gesproken bruist van theater, muziek, kunst, musea en podiumkunsten was het de afgelopen maanden plotseling verplicht stil. Een harde klap voor de culturele sector en voor de vele liefhebbers en bezoekers. Gelukkig mogen de deuren nu voorzichtig weer open.
 
Met aangepaste regels starten de culturele instellingen in Breda langzaam weer op. Voorzichtig, maar ook met een ongebreidelde passie en enthousiasme. Want stil zitten is niks voor de creatievelingen van onze stad. Binnen de mogelijkheden van de huidige coronaregels zoeken ze naar verrassende oplossingen.
 
Het Stedelijk Museum verwelkomt bezoekers met een nieuwe, actuele tentoonstelling ‘Ziek & Gezond’. De lessen en cursussen van Nieuwe Veste gaan weer van start. Pier 15 organiseert iedere vrijdagavond Ploegendienst Bouwradio op het terras. Op steenworp afstand organiseert Electron MotMot Music Friday Sessions. En Blind Walls Gallery start weer met tours. Liever naar de film? Chassé Cinema en de Belcrum Bios bij Podium Bloos hebben een mooi programma opgesteld.
 
Helaas moeten sommige instellingen nog wat langer adempauze nemen. Met de huidige maatregelen omtrent evenementen gaan alle shows bij Mezz tot 1 september niet door.


Bereid je bezoek voor

Hoe fijn het ook is dat we weer van al Bredase kunst & cultuur kunnen genieten, we moeten wel rekening blijven houden met de geldende regels. Want hoe vertrouwd het ook voelt, de situatie is toch echt anders. Bereid je daarom thuis al voor op je bezoek. Ga naar de website van de culturele instelling die je wilt bezoeken en bekijk naast hun programma óók hun regels. Moet je vooraf een kaartje kopen? En misschien ook een tijdslot reserveren voor je bezoek? Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Waar je ook naar toe gaat: tijdens je bezoek houd je altijd anderhalve meter afstand van anderen. Heb je koorts of ben je verkouden? Blijf dan thuis en kom pas als je je weer beter voelt.