Corona dashboard geeft inzicht

Publicatiedatum: 
22 juni 2020

Onlangs is de eerste versie van het Corona dashboard gepubliceerd. Iedereen in Nederland kan vanaf nu in één oogopslag zien wat de stand van zaken is rond de verspreiding van het coronavirus. Het dashboard laat met actuele cijfers zien hoe het coronavirus zich in Nederland verspreidt, bijvoorbeeld met het aantal ic-opnames, positieve testuitslagen en een schatting van het aantal besmettelijke mensen. Die informatie komt van onder andere het RIVM, de GGD’en en de ziekenhuizen.

Ook kunnen regionale cijfers binnen veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bekeken worden op het dashboard. Met de combinatie van actuele gegevens kan een eventuele tweede golf van het virus sneller en preciezer worden opgespoord en bestreden. De komende tijd wordt het dashboard nog verder uitgebreid om zo precies mogelijk inzicht te kunnen geven.

Meer informatie

coronadashboard.rijksoverheid.nl