Corona-herdenkingsmonument in de Grote Kerk Breda

Publicatiedatum: 
22 juni 2020

De Grote Kerk staat stil bij de dierbaren die zijn overleden tijdens deze corona-crisis. Achter de dagelijkse vermeldingen van cijfers in de media gaan individuen schuil waarvan slechts met een zeer sobere uitvaart, afscheid genomen kon worden. 

Daarom is in de noordelijke nissen van de Grote Kerk voor de nabestaanden en voor alle bezoekers, een gedenkplek ingericht voor de overledenen. Familieleden en vrienden kunnen een foto plaatsen van hun dierbare, een kaarsje branden en/of een bloem plaatsen. De overledenen krijgen daarmee de verdiende aandacht die ze bij een gewone uitvaart ook gekregen zouden hebben. De Grote Kerk heeft speciaal voor de herdenkingsaltaren kaarsjes – lichtpuntjes - laten ontwerpen. 

Kijk voor meer informatie op grotekerkbreda.nl/corona