Vertrouwd Avondje NAC net even anders

Publicatiedatum: 
26 augustus 2020

Wat hebben de supporters er lang naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk weer mogelijk: een gezellig Avondje NAC!  Zaterdag 29 augustus start het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen Jong AZ in het Rat Verlegh Stadion. 

Na een lange, stille periode kunnen de supporters hun hart weer ophalen. Met de start van de nieuwe competitie is publiek gedeeltelijk weer toegestaan bij de wedstrijden van NAC. Het stadion kan met de geldende coronamaatregelen voor 20-25 procent gevuld worden. Dat maakte de club onlangs bekend.

Ruimte binnen de regels

“We hebben de supporters opgedeeld in groepen. De Club van 1912 krijgt in alle gevallen voorrang en kan iedere wedstrijd het stadion binnen. Voor de groep van ± 5.000 ‘gouden seizoenkaarthouders’  proberen we een zo eerlijk mogelijke verdeling te creëren. Is het stadion hierna nog niet ‘uitverkocht’ dan komen mogelijk de reguliere seizoenkaarthouders aan bod”, aldus Alex Knook, woordvoerder bij NAC. Per wedstrijd kunnen ± 4.000 supporters de wedstrijd bijwonen. “Dat is een heel stuk minder dan de normale capaciteit van 19.000 man. Maar we zijn al blij dat het weer mogelijk is. We doen er alles aan om het stadion – binnen de geldende regels – zoveel mogelijk te vullen. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor huishoudtickets. Mensen uit eenzelfde huishouden hoeven immers geen afstand te houden. Ook maken we extra ruimte voor jongeren. Vak I wordt ingericht voor jeugd tot 18 jaar. Voor hen geldt de anderhalve meter onderling niet.”

Mondkapjes

Op drukke openbare plaatsten worden steeds vaker mondkapjes gedragen. Ook NAC adviseert om een mondkapje te dragen als men naar het stadion komt: “Het is niet verplicht, maar het helpt ons allemaal. Het mondkapje hoeft niet op tijdens de wedstrijd. Enkel en alleen wanneer de supporter zich verplaatst om bijvoorbeeld naar de bar of het toilet te lopen. Bij binnenkomst vragen we om het mondkapje even af te doen in verband met veiligheid.”

Vertrouwd avondje NAC

Burgemeester Paul Depla is blij dat Bredanaars weer kunnen genieten van hun avondje NAC. “We hebben dit allemaal gemist. Zolang we ons aan de regels houden en de instructies bij het stadion goed opvolgen staat niks ons in de weg om weer te genieten van een vertrouwd avondje NAC!”