#Aandacht voor elkaar

Publicatiedatum: 
5 oktober 2020

Vanaf 6 oktober geeft de overheid landelijk aandacht aan verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen van de coronacrisis. Dat gebeurt onder de noemer #Aandachtvoorelkaar.

In Breda is aandacht voor elkaar al vanaf het prille begin van de coronacrisis de ‘normaalste’ zaak van de wereld. Voor zover je van normaal kunt spreken natuurlijk.

In Breda kwamen al snel vele prachtige en hartverwarmende initiatieven van de grond. Groot en klein, groots en intiem. Bekend en wat minder voor het voetlicht. Initiatieven om Bredanaars die op één of andere manier geraakt zijn door het coronavirus een hart onder de riem te steken. En vooral ook een steuntje in de rug te bieden. Want, Bredanaars zitten niet bij de pakken neer en bedenken samen creatieve oplossingen. 

Variërend van de hond uitlaten tot een boodschapje doen voor iemand. Van campagnes om de lokale ondernemers te steunen (#Bredakooplokaal) tot Breda Steunt Breda, een platform om ook na de crisis solidair te blijven met Bredase organisaties. En wat dacht u van het initiatief van de Grote Kerk, waar nabestaanden van coronaslachtoffers in de nissen hun eigen ‘altaartje’ als gedenkplek mochten inrichten. In diezelfde Grote Kerk kon je de laatste 2 weken van juli ‘Stemming’ bezoeken.  Een voorstelling met dans, livemuziek en ‘spoken word’ over impact en verlies door corona. ‘Stemming’ was een samenwerking tussen de Grote Kerk en diverse Bredase culturele partners, mogelijk gemaakt door de gemeente. Bekijk een impressie van de voorstelling

Tenslotte noemen we hier netwerkorganisatie Zorg voor elkaar Breda, die zowel de vraag naar als het aanbod aan hulp verzamelt, zodat goede matches gemaakt kunnen worden. Ook is dit de plek waar mensen naar toe kunnen bellen om een praatje te maken. Want, we willen corona buiten de deur houden, maar eenzaamheid net zo goed. 

We weten niet hoe lang deze situatie nog gaat duren. Daarom is het van belang dat we volhouden. Juist wanneer de coronamoeheid toeslaat. En daar hebben we elkaar heel hard bij nodig. Dat kan door vooral aandacht voor elkaar te hebben. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op afstand. Dat kan ook met activiteiten en initiatieven. Dus, kent of heeft u een (nieuw) initiatief of activiteit, laat het weten op de website Aandachtvoorelkaar.nl