Geen najaarskermis in Breda

Publicatiedatum: 
9 oktober 2020

Er komt geen najaarskermis in Breda. Een besluit dat een domper is voor de kermisbranche en een teleurstelling voor kermisliefhebbers. Maar ook een besluit dat vanwege het gezondheidsbelang van ons allemaal genomen moest worden. We hebben namelijk te maken met een stijgend aantal besmettingen en ook de ziekenhuisopnames blijven toenemen. Daarom moeten we drukte vermijden en samenkomsten van (veel) mensen zoveel mogelijk beperken. Het college van B&W geeft dan ook geen vergunning voor de najaarskermis in Breda.

Hoewel een kermis een zogenoemde doorstroomvoorziening is (waarbij gezamenlijk kan worden bepaald hoeveel mensen er tegelijkertijd aanwezig mogen zijn), hebben de burgemeesters in het district de Baronie gezamenlijk besloten om geen kermissen toe te staan.