Basisscholen en kinderopvang gesloten tot 8 februari, maak geen onnodig gebruik van noodopvang

Publicatiedatum: 
19 januari 2021

Helaas blijven ook basisscholen en kinderopvang gesloten tot in ieder geval 8 februari. De reden is de onduidelijkheid over én de besmettelijkheid van de Britse coronavariant. Een grote domper voor de kinderen, ouders en leraren. Iedereen gaat graag naar school, maar we zijn met z’n allen nog even aangewezen op thuisonderwijs.  In ieder geval dus tot 8 februari.

Noodopvang voor leerlingen van wie de ouders een cruciaal beroep hebben, blijft wel open. Datzelfde geldt voor leerlingen in het speciaal (voortgezet) onderwijs die kwetsbaar zijn in hun ontwikkeling. De scholen vragen echter wel om de noodopvang ook écht als noodopvang te zien. Dus alleen wanneer beide ouders een cruciaal beroep hebben of u zelf echt geen andere mogelijkheden ziet voor de opvang van uw kinderen.

Tot nu toe zijn de scholen hier redelijk soepel mee omgegaan omdat ze graag meewerken en omdat ze begrijpen hoe lastig de situatie soms voor u en uw kinderen is. Maar ze merken dat de vraag naar noodopvang enorm is toegenomen in vergelijking met de eerdere lockdown. Met deze drukte lukt het de scholen niet langer om de kwaliteit van onderwijs, in combinatie met de noodopvang te garanderen en vol te houden. En dat is gezien de verlenging van de sluiting van de scholen wel nodig.

Voor meer informatie, zie de brief van de Bredase OnderwijsBesturen in primair en voortgezet onderwijs.