Door corona moeite met het betalen van vaste (woon)lasten? De gemeente helpt

Publicatiedatum: 
4 maart 2021

Wanneer u door corona (veel) minder inkomsten heeft en uw vaste lasten en/of woonlasten (even) niet kunt betalen, kunt u een beroep doen op de gemeente Breda met de zogenoemde TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Deze regeling is vooral bedoeld om vaste en/of woonlasten te kunnen betalen, zoals huur, hypotheekrente, servicekosten of de kosten van gas, water en licht. Hiermee wil de gemeente samen met het Rijk voorkomen dat inwoners in grote(re) problemen komen door schulden en betaalachterstanden. 

U komt voor deze regeling in aanmerking wanneer uw inkomsten ten opzichte van januari 2020 met tenminste 25% zijn gedaald en u daardoor uw vaste (lasten) niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld als ondernemer met weinig omzet, als werknemer die zijn baan verloren heeft of als zelfstandige die opdrachten ziet verdwijnen vanwege de coronamaatregelen. Naast de steunpakketten die al beschikbaar zijn, biedt de TONK-regeling extra financiële hulp. Ook waar andere regelingen niet voldoende oplossing bieden.

De TONK-regeling geldt – met terugwerkende kracht - voor de periode van 1 januari 2021 tot en met juni 2021. Een aanvraag indienen kan tot 1 augustus 2021 voor maximaal 6 maanden.

Meer informatie en aanvraag indienen