‘Blokken’ in de bieb

Publicatiedatum: 
12 maart 2021

In de centrale bibliotheek (De Nieuwe Veste) zijn voortaan 50 plekken voor studenten beschikbaar om te studeren. De afgelopen maanden zijn veel gesprekken gevoerd met jongeren. Daarin gaven zij aan meer ruimte nodig te hebben om te studeren. En ook om te leven. Die ruimte om te leven in onze bruisende studentenstad laat nog even op zich wachten.

Maar die extra ruimte om te studeren is er nu wel. De Nieuwe Veste biedt die broodnodige ruimte, zodat studenten even in een andere omgeving - en mét goede en gratis wifi - kunnen studeren.

Op werkdagen kunnen er in totaal 100 studenten per dag op een vaste plek terecht, in 2 blokken van 4 uur. Natuurlijk op afstand van elkaar en met een mondkapje. Nieuwe Veste zorgt voor schone studieplekken en desinfecteert tussentijds en op het wisselmoment. Een plekje reserveren moet en kan via www.nieuweveste.nl. Een mooi voorbeeld van ‘Breda brengt het samen’ met partners.