Cirkels en gastvrouwen en -heren voor drukteregulering in park Valkenberg

Publicatiedatum: 
26 maart 2021

Het Valkenbergpark in Breda is voorzien van cirkels. Dit oorspronkelijke uit New York afkomstige idee moet bezoekers van parken helpen om coronaproof te recreëren. Bezoekers kunnen in de cirkels gaan zitten in de (groeps)samenstellingen die zijn toegestaan binnen het coronabeleid. Op dit moment is dat met je eigen huishouden of samen met één vriend/persoon waarmee je niet in een huis woont.

De lente is begonnen; mensen gaan steeds meer naar buiten. De cirkels geven overzichtelijk aan hoeveel afstand bezoekers tot andere groepen moet houden. Zo wordt het makkelijker om je aan de coronaregels te houden. En kunnen we de drukte wat stroomlijnen, nu de terrassen nog niet open kunnen. Daarnaast zijn er op drukke dagen ook ‘gezellige gastvrouwen en -heren’ en corona-hosts in het park om ervoor te zorgen dat bezoekers het park op een prettige en veilige manier kunnen blijven bezoeken.

Ruimte maken

Er zijn ook plannen om andere groene gebieden zoals het Wilhelminapark, het van Sonsbeeck en bijvoorbeeld de groene kades in Boeimeer of de Waterdonken aantrekkelijker te maken om te bezoeken. Onder het motto 'maak geen drukte maar ruimte' wil de gemeente mensen stimuleren om waar mogelijk drukbezochte plekken te mijden en alternatieven op te zoeken. Ook aan de Haven is het bij mooi weer vaak druk. Om ook daar coronaproof te kunnen recreëren, zoekt de gemeente samen met de ondernemers naar een slimme oplossing.