Start campagne tegen eenzaamheid

Publicatiedatum: 
21 juni 2021

‘Ik bleek niet de enige te zijn’

Er was veel eenzaamheid tijdens de coronaperiode. Ondanks alle versoepelingen  voelen veel mensen zich nog steeds erg alleen. Erover praten is een eerste stap naar meer sociaal contact. Maar hoe doe je dat? Om mensen op weg te helpen lanceert de Gemeente Breda vandaag samen met partners uit de stad de campagne +ÉÉN.

Bryan voelde zich lange tijd eenzaam. Hij had weinig vrienden en ging nauwelijks op stap. “Toen ik mijn gevoel deelde met anderen bleek ik niet de enige te zijn.”Bryan begon Brabant Maatjes, om jongeren met elkaar in contact te brengen. “Op Facebook hebben we daar nu al 1100 actieve volgers. De behoefte is dus groot.”

In de campagne +ÉÉN vertellen mensen over hun eenzaamheid en wat zij eraan doen om dit gevoel weg te nemen. Ook laten verschillende organisaties uit de stad zien wat zij doen om anderen te helpen. De verhalen en tips worden gedeeld via korte filmpjes op social media, op het platform PluseenBreda.nl en via posters in de stad.

Meer verbinding maakt het leven een stuk mooier, dát is de gedachte achter de campagne. Want: plus een wordt alles beter. Dus geef elkaar wat meer aandacht en vraag vaker hoe het gaat.

De campagne is bedoeld om iedereen die worstelt met gevoelens van eenzaamheid te inspireren en het taboe erop te doorbreken. Wethouder Miriam Haagh: “We willen laten zien dat iedereen - jong en oud - met deze gevoelens te maken kan krijgen. Dat het bij het leven hoort. Maar dat je er ook iets aan kunt doen.”

Lees ook het persbericht over de lancering