Stap 4 geeft nog meer vrijheid: Breda gaat weer open

Publicatiedatum: 
25 juni 2021

We hebben er reikhalzend naar uit gekeken, maar zaterdag is het zover: Breda gaat weer van het slot! Stap vier van het plan om de samenleving te openen wordt van kracht en eigenlijk is die stap nog wat groter dan oorspronkelijk bedacht is. Dat betekent: nog meer vrijheid.

Dansen, tafelen, sporten

Thuis lekker barbecueën met de hele familie? Als vanouds op kantoor kunnen overleggen met collega’s, gezellig tafelen in ons favoriete restaurantje in de binnenstad, samen sporten of met z’n allen naar Oranje kijken: het mag weer. Ook dansen tot de late uurtjes is weer mogelijk, al is een coronatestbewijs of vaccinatiebewijs in discotheken of nachtclubs verplicht. Een mondkapje dragen hoeft op heel veel plekken gelukkig niet meer.

Breda Buiten 

We kunnen deze zomer dus weer volop genieten van de stad en al het moois dat Breda ons biedt. De horeca, culturele instellingen en andere ondernemers staan te popelen om bezoekers buiten en binnen te kunnen ontvangen en alle Bredanaars een onvergetelijke zomer te bezorgen.
Vergeet ook vooral niet een bezoekje te brengen aan een van de leuke evenementen van Breda Buiten! Dit zomerprogramma met muziek, theater, kunst, sport en eten en drinken speelt zich heel de zomer af op verrassende locaties in en om de stad.

Voorzichtig blijven

Oké, nog niet alles kan. Alhoewel het aantal besmettingen gestaag afneemt, is het virus is nog niet weg. We moeten dus voorzichtig blijven, pas half augustus beslist het kabinet wanneer alle basisregels worden losgelaten. De anderhalve meter afstand wordt bijvoorbeeld nog wel zoveel mogelijk gehandhaafd. Als je precies wilt weten hoe het zit, zijn dit de regels waar we ons nog wel aan moeten houden.