Pas op de plaats, het aantal besmettingen loopt te hard op.

Publicatiedatum: 
12 juli 2021

De coronabesmettingen nemen toe, helaas ook in Breda. Op 9 juli kondigde het kabinet een aantal nieuwe maatregelen aan die gelden tot en met 13 augustus.

Clubs en discotheken sluiten de deuren en meerdaagse evenementen waar geen anderhalve meter in acht kan worden genomen, worden voorlopig niet meer toegestaan.

Horeca

Restaurants en cafés blijven open, klanten moeten een vaste zitplaats hebben en op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. De horeca moet middernacht de deuren sluiten, tot 06.00 uur ’s ochtends. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek is verboden. Het systeem van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) wordt in de horeca niet meer gebruikt.  

Evenementen en locaties voor cultuur en sport.

Voor evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten, geldt dat deze toegankelijk zijn mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1,5 meter afstand van elkaar zit. Ook mogen evenementen maximaal 24 uur duren.

Maximaal tweederde van de capaciteit mag worden benut. Gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) blijft toegestaan zodat er meer publiek aanwezig kan zijn. Wel is een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs vanaf dinsdag 13 juli 24 uur geldig (dit was 40 uur).

Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Hiervoor geldt dat er één bezoeker per 5 vierkante meter ontvangen kan worden.

Snelle stijging

De snelle stijging van het coronavirus zorgt nog niet voor meer ziekenhuisopnames, maar de cijfers gaan zo hard omhoog dat het kabinet nu ingrijpt.  

We moeten dus voorzichtig blijven en de basisregels blijven hanteren. Dus: was regelmatig je handen, hoest en nies in de elleboog. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen op corona.

Op deze pagina vind je de belangrijkste maatregelen zoals ze nu gelden op een rijtje. Het totaaloverzicht staat ook vermeld op de website van de Rijksoverheid.Persco 9 juli 2021