Projectsubsidie Cultuur (o.a. Makersregeling)

Kunst en cultuur is een belangrijke onderdeel van onze bruisende stad. De Gemeente Breda heeft 3 soorten subsidies voor projecten. Deze noemen wij Makersregeling, Projectsubsidie en Bijzondere Projecten Amateurkunst. De diverse subsidievormen bieden ruimte aan coronaproof initiatieven.

De subsidies vraagt u aan via Breda.nl.

Vragen? Neem contact op via cultuur@breda.nl.

Makersregeling

Deze subsidie is bedoeld voor professionele makers (individueel of een collectief) die zich willen ontwikkelen en ambities willen verwezenlijken. De regeling is vooral bedoeld voor ‘de weg er naartoe’ en minder gericht op het te bereiken resultaat.

Projectsubsidie

Subsidie voor culturele activiteiten waarvan de presentatie afgebakend is in tijd en omvang. De subsidie is bestemd voor nieuwe en terugkerende culturele activiteiten, georganiseerd door professionele organisaties.

Bijzondere projecten amateurkunst

De subsidie is bestemd voor unieke, vernieuwende kunstzinnige presentaties die door, voor of met amateurkunstenaars of vrijwilligers worden gerealiseerd. Een aanvraag kan worden ingediend door rechtspersonen en natuurlijke personen die (in relatie tot de activiteit) een groep beoefenaars van amateurkunst vertegenwoordigen.