Ruimtemakers

 

Corona houdt ons dichterbij huis. Gelukkig biedt Breda tal van mogelijkheden om – ook in Coronatijd – te genieten van onze stad en het bourgondische leven. Lekker wandelen of fietsen in de natuur, een pilsje drinken op het terras, lekker eten bij de vele restaurants of verkoeling zoeken aan het water. Deze zomer zijn we met veel Bredanaars thuis. Laten we samen genieten van de zomer, de stad en de natuur. Én samen zorgen dat het niet te druk wordt op sommige plekken. Burgemeester Depla roept alle Bredanaars op: word ruimtemaker!
 

Ruimte maken

Breda heeft tal van mooie plekken. Sommige plekken zijn bekend (en daardoor soms wat druk), andere plekken zijn nog onontdekte pareltjes. Juist nu zoeken we plekken die nog niet veel Bredanaars kennen. We gaan op ontdekkingsreis door onze stad. Ruimte maken is soms ook een kwestie van omdenken. Hoe kunnen we ruimte anders gebruiken? Of voor een andere doelgroep openstellen? Onze mooie stad biedt enorm veel mogelijkheden. Zo maken we samen meer ruimte voor elkaar en voorkomen we dat het op sommige plekken te druk wordt. Bekijk de voorbeelden op deze pagina en laat je inspireren!
 

Sneltoets en corona-vragen

Als we een ding van corona hebben geleerd is het wel aanpassen, creatief denken en komen tot vernieuwende initiatieven of oplossingen. Breda bruist van nieuwe ideeën en plannen. Heb jij ook een creatief idee of initiatief waarvan je wilt weten of het is toegestaan? 

  • Denk je dat het initiatief afwijkt van het huidige bestemmingsplan? Maak dan gebruik van de Sneltoets. Binnen 7 werkdagen krijg je uitsluitsel. 
  • Past het idee binnen het bestemmingsplan, maar wil je weten wat toegestaan is binnen de huidige corona maatregelen? Kijk dan bij Coronavragen.