Voucherregeling psychosociale of mentale coaching

Voor ondernemers en zzp'ers.

De coronacrisis heeft bij veel ondernemers en zzp'ers heel wat impact op de onderneming. En de zorgen over het voortbestaan van de onderneming heeft grote gevolgen op de mentale gesteldheid. Omdat ondernemers en zzp'ers niet altijd zelf hulp van een coach kunnen inschakelen, stelt de Gemeente Breda de voucherregeling voor psychosociale en/of mentale coaching beschikbaar. Deze regeling is voor ondernemers en zzp'ers die door de coronacrisis psychosociale of mentale problemen hebben gekregen. De regeling loopt tot en met 31 december 2022 en is een aanvulling op de al bestaande ondersteunende regelingen.

Voor wie

  • Ondernemers en zzp'ers die aantoonbaar psychosociale of mentale problemen hebben door de coronacrisis.
  • Ondernemers en zzp'ers gevestigd in Breda.

De voucherregeling

Met de voucherregeling kunnen ondernemers ondersteuning krijgen van een coach. Dit kan zijn voor de omgang met spanningen of sombere gevoelens. Maar ook voor het vinden van nieuwe motivatie en het terugkrijgen van zelfvertrouwen. Dit geeft de ondernemer of zzp'er weer rust en ruimte voor mogelijkheden. De hoogte van de voucher is maximaal € 1500. Dit is gemiddeld voldoende voor 1 intakegesprek en een aantal coaching gesprekken. Het coaching bureau declareert de kosten bij de gemeente.

De coaches

De coaches die samenwerken met de gemeente zijn gecertificeerd en aangesloten bij branchevereniging De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). En hebben affiniteit (binding) met ondernemers en ervaring in dit werkgebied.

De coaches stellen zich voor

Jan van der Lee ATC-Support 

Al tien jaar werk ik met plezier als adviseur, trainer en coach. Door mijn werkervaring binnen het bedrijfsleven, weet ik nu goed verbindingen te leggen en kunnen we snel de verdieping in gaan. Ik houd ervan dat alles op maat wordt gemaakt en vind het belangrijk om voor de kennismaking genoeg tijd te nemen. We starten als er vertrouwen en commitment is. De trajecten zijn intensief, inspirerend en uitdagend. Door mijn coaching en trainingen gaan mensen hun kracht weer ervaren. Het is belangrijk dat dit op een prettige en ontspannen manier helderheid en inzicht geeft.

Maud Sliepen InBloom Coaching

Als coach sta ik naast je, daag ik je uit en confronteer je met vragen waar het nodig is om je energie te laten stromen. Ik coach mensen in verschillende omgevingen, zoals het MKB, het onderwijs, overheid en multinationals. Van beginnende ondernemers die hun dromen willen najagen tot ervaren professionals die zich willen blijven ontwikkelen. We werken samen aan een stevige basis om tot bloei te komen, voor zowel werk als privé. Dit doen we door middel van gesprekken, opdrachten die leiden tot nieuwe inzichten. Dus interactief, samen en met de snelheid die bij jou past. In een persoonlijke en ontspannen sfeer ontvang ik je graag in Ulvenhout. 

Eva Ghysels House of Human Impact 

Al meer dan 10 jaar begeleid ik met veel plezier en succes teams, directies en professionals op het gebied van leiderschap en invloed. Ik werk analytisch, eerlijk en to-the-point. Mensgericht, zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Een traject is altijd op maat, zodat je echt krijgt wat jij nodig hebt. Mijn unieke methodiek heb ik ontwikkeld door honderden trajecten met leiders en professionals, de lessen die het leven te bieden heeft en op basis van de beste coachopleidingen, NLP, leiderschap en management, positieve psychologie, neuroleiderschap en organisatieontwikkeling.

Ronald Meulenberg Mens- en organisatieontwikkeling

Ronald is een bevlogen mensgerichte coach en meer dan twintig jaar actief in mens- en organisatieontwikkeling in diverse functies binnen het bedrijfsleven en voor gedreven mensen op allerlei niveaus. Zijn enthousiasme en openheid werken aanstekelijk. Met zijn rust, ervaring en natuurlijke humor weet hij je razendsnel op je gemak te stellen. Het gesprek loopt, zo lijkt het, vanzelf. Hij heeft tijd en aandacht voor onverwachte zijsprongen én voor de stilte. Hij daagt je uit, ondersteunt je waar nodig en spiegelt in woord en daad. Laag voor laag wordt afgepeld. Wie ben je echt, wat speelt er, waar loop je tegenaan en wie wil je zijn vanaf vandaag?

Zelf een coach kiezen

Zelf een coach kiezen kan ook. De coach moet dan aangesloten zijn bij branchevereniging NOBCO en ervaring hebben in dit werkgebied. De gemeente beoordeelt of de gekozen coach geschikt is. 

Procedure

  • de ondernemer vult het aanvraagformulier in
  • de gemeente beoordeelt de aanvraag binnen 5 werkdagen
  • bij een positief besluit maakt de ondernemer een afspraak voor een intakegesprek met de coach
  • als het klikt, start het coaching traject 

Aanvraagformulier